WarmondWiki.NL

Praktische Informatie voor bewoners, bezoekers, toeristen en passanten

User Tools

Site Tools


hulp:internet

Internet en fraude

Controleer een verkoper of webshop

Tickets

  • Weet waar je koopt Hoe koop je veilig online je concert ticket, zonder opgelicht te worden

Fraude hacking oplichting

De Fraude helpdesk en de Hack Helpdesk geven goede informatie over veel voorkomende vormen van fraude en hacking en wat je kunt doen. Je kunt ook fraude en pogingen tot fraude, zoals valse emails en valse telefoontjes melden bij de Fraude en hacking helpdesk De fraude helpdesk is er niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven.

Spam of valse email (phishing)

Autoriteit Consument & Markt geeft een goede uitleg over het verschil tussen spam en valse emails ook phishing genoemd.

Valse email

Valse email ontvangen waarin naar uw bankgegevens gehengeld wordt, of waarin gezegd wordt dat u snel een nieuwe pas moet aanvragen? Trap er niet in, maar meld de valse email bij de fraudehelpdesk en de in mail genoemde bank. Dit kan eenvoudig door de valse mail door te sturen naar het speciale email adres van de fraude helpdesk en uw bank. Op Valse email melden bij de fraude helpdesk staat precies uitgelegd hoe dit te doen.

Spam emails

Spam is ongewenste reclame. Het is verplicht voor bederijven om een afmeld link in hun mail op te nemen. Na afmelding mag een bedrijf je geen mail meer sturen over het onderwerp waar je je voor afgemeld hebt. Houd een bedrijf zich niet aan de regels dan kun je dan melden via het spam klachtenformulier bij Autoriteit Consument & Markt

Opgelicht wat nu?

hulp/internet.txt · Last modified: 2024/05/30 13:51 by redactie

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki