WarmondWiki.NL

Praktische Informatie voor bewoners, bezoekers, toeristen en passanten

User Tools

Site Tools


hulp:maatschappelijk

Sociaal en maatschappleijk

Welzijn

Lokaal

  • VoorIeder1 voor vragen over financiën, huisvesting, voorzieningen in huis en sociale problemen.
    • Vind je het fijn als iemand met je meedenkt over waar je terecht kunt voor de juiste zorg en ondersteuning? Of wil je iemand meenemen naar een gesprek met een hulpverlener of instantie? Een meedenker wijst jou de weg!

Landelijk

  • Zelfmoordpreventie Nare gedachten, of heb je te maken met veelvuldig pesten, praat er over anoniem via telefoon of chat
  • MIND Korrelatie Anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp
    • 0900 1450 ma tot vrij 9 tot 21 uur
    • Chat met hulpverlener via de website ma tot vrij 9 tot 20.30 uur

Geldzaken

Zorgwekkend gedrag

Openbare ruimte

Politie in Warmond

Brandweer Warmond

Omdat een kleine brandje snel uit kan groeien tot een grotere brand, is het belangrijk om ook bij kleinere brandjes meteen de brandweer te bellen via 112. Gaat het om een binnenbrand met rook ontwikkeling, zorg er dan voor dat alle aanwezigen zo snel mogelijk naar buiten gaan. Rook kan snel ademhalingsproblemen en longletsel veroorzaken. Warmond heeft over een eigen vrijwillige brandweer, die bij brand in minuten ter plekke kan zijn. De brandweer blust niet alleen brand, maar helpt ook bij andere calamiteiten en heeft een brandweerboot om op de Kagerplassen hulp te kunnen bieden.

Vrijwillige brandweer worden

Lijkt het je wat om als vrijwilliger bij de brandweer te werken? Dat kan kijk op de site van Brandweer Warmond of op de Landelijke brandweer site.

Rookmelders

Wist je dat het vanaf 1 juli 2022 verplicht is, om in elk woonhuis op elke verdieping waar gewoond wordt, een rookmelder te installeren? De verplichting voor plaatsing van een rookmelder geldt vanaf 1 juli 2022 niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor bestande huizen.

Doe de rookmelder test op Rookmelders.nl voor een goed advies hoeveel rookmelders je in huis nodig hebt.

Rookmelders kunnen levens redden. Nog geen rookmelder? Schaf een rookmelder aan! bestel er minimaal een voor elke bewoonde verdieping!

hulp/maatschappelijk.txt · Last modified: 2023/09/12 15:36 by redactie

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki