WarmondWiki.NL

Praktische Informatie voor bewoners, bezoekers, toeristen en passanten

User Tools

Site Tools


hulp:start

Hulp nodig?

Smartphone: Tik op een telefoonnummer, om het nummer te bellen.

Spoed!

Politie, Brandweer Ambulance

Spoed aarzel niet, bel meteen 112, deskundige centralisten staan u meteen te woord.

Medisch

De officiële 112 app

Met de 112 app kun je rechtstreeks bellen of chatten met de 112 meldkamer. De 112 app is ontwikkeld voor mensen die niet of slecht kunnen horen en/of spreken en in geval van nood met de 112 app rechtstreeks met de meldkamer kunnen chatten. De app heeft een vertaal functie voor 109 verschillende talen. De app vertaald de chat da automatisch in de door jou gekozen taal.

Na installatie van de app vul je je naam je 06 nummer, geef je aan of je aan of je moeilijk kunt horen of spreken en de taal waarin je in geval van nood wilt chatten. Je kunt ook toestemming geven om bij een 112 oproep via de app je exacte GPS locatie mee te sturen. In geval nood weet de meldkamer meteen wie je bent, waar je je bevindt, of je kunt praten of wilt chatten en welke taal.

In de toekomst wordt de app uitgebreid met een aantal nieuwe functies

  • Een 'Ik kan niet praten knop' waarmee je in noodsituaties waarin je om wat voor reden niet kunt of durft te praten, dit direct aan de meldkamer kenbaar maakt.
  • Het versturen van videobeelden

Meer informatie, vragen en antwoorden en de links naar de Apple app store en de Google play store om de app op je smartphone te installeren, vind je via onderstaande links.

Bel 112 alleen in geval van nood, maak geen testgesprek met de 112 app

Meer informatie over 112 op politie.nl

Calamiteiten, rampen vermissingen

Burgernet

Burgernet geeft actuele informatie over zoekacties van gemeente en politie. Download de Burgernet app en ontvang automatisch actuele meldingen, geen account nodig, werkt direct via GPS locatie van je smartphone.

Alarmeringen

  • NL-alert berichten stel je telefoon in om automatisch NL-alert alermeringen te ontvangen

Crisis

Bij algemene noodsituaties, calamiteiten en rampen kan de over de crisis.nl website inzetten. Op deze website vind je ook allerlei handige informatie om beter voorbereid te zijn op een algemene noodsituatie.

Radiozenders

Bij calamiteiten waarbij Internet uitvalt is er een backup voor informatievoorziening via regionale omroepen die als officiële rampenzender functioneren.Dit werkt met zowel de klassieke FM ontvanger en moderne DAB radio's

Voorbereiding

Een goede voorbereiding voor onverwachte situaties kan je veel stress besparen. Lees hoe je je voorbereid op onverwachte situaties door het maken van een simple noodpakket op Denk vooruit

hulp/start.txt · Last modified: 2023/07/14 21:36 by redactie

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki